VOORDELIGE VAKANTIE ZUID-KOREA

Steeds meer mensen ontdekken dat Zuid-Korea als vakantieland enorm veel te bieden heft. Een kijkje in de bijzondere cultuur van het land, de prachtig uitgestrekte rijstvelden of de architectonische hoogstandijes bezoeken zijn slechts enkele hoogtepunten die je tijdens je rondreis door Zuid-Korea zult tegenkomen.

De combinatie tussenwesterse invloeden en de authentieke Zuid-Koreaanse cultuur zullen je niet ontgaan en zorgen voor bijzondere ontmoetingen en vriendschappen. Zuid-Korea is misschien nog niet zo populair als vakantiebestemming, maar absoluut de moeite waard!

TOP 5 REISAANBIEDERS ZUID-KOREA

KONING AAP
BAOBAB
SAWADEE
TENZING
DJOSER
Vliegtickets Azië

HOOGTEPUNTEN ZUID-KOREA

Skiën in Pyeongchang

Zuid-Korea als ultieme wintersportbestemming: het is mogelijk! Pyeongchang is de thuisplaats van de Olympische spelen van 2018 en geldt als een van de populairste wintersportbestemmingen van Zuid-Korea. In de omgeving vind men verschillende Buddhistische tempels wat de stad een unieke aanblik geeft.

Niet alleen skiliefhebbers en snowboarders kunnen in Pyeongchang hun hart ophalen. Het gebied is uitermate geschikt voor lange wandeltochten. Het skigebied is het hele jaar geopend en heeft naast de uitdagende pistes een assortiment gezellge restaurantjes en uitgaangsgelegenheden.

Bezoek Fort Hwaseong Haenggung

Het Hwaseong Haenggung werd tijdens de Japanse besetting complete verwoest en is later tot in het kleinste detail volledig herbouwd. Het oude kasteel, dat werd gebouwd aan het eind van de 18e eeu was bedoeld als buitenverblijf van de toenmalige koning Jeongo.

Rondom het kasteel vinden met name tussen maart en november allerlei activiteiten plaats, zoals het indrukwekkende wisselen van dewacht en energieke voorstellingen van verschillende gevechtssporten. In oktober vind het grote Suwong festival plaats. Het fort biedt een uitgebreide tentoonstelling van de reconstructie van het kasteel en biedt een duidelijk inzicht in hoe men het kasteel steen voor steen opnieuw heeft weten op te bouwen.

Zuid-Korea reisinformatie

  • Hoofdstad -Seoul
  • Aantal inwoners – 50 miljoen
  • Grenslanden -Noord-Korea en China
  • Visum on Arrival -Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig. Maximaal verblijf is 90 dagen.
  • ValutaZuid-Koreaanse won
  • Taal -Koreaans
  • Godsdienst -Boeddhisme en christendom
  • Beste periode -April t/m juni en september t/m oktober
  • Tijdsverschil -7 of 8 uur (Afhankelijk van zomer- of wintertijd)
  • Actueel reisadviesBekijk hier het reisadvies van de overheid

TOP 5 REISAANBIEDERS ZUID-KOREA

Vliegtickets Azië
KONING AAP
BAOBAB
SAWADEE
TENZING
DJOSER