VOORDELIGE VAKANTIE VIETNAM

Vietnam kan op weinig manieren vergeleken worden met andere Aziatische landen. De geschiedenis van het land is net zo uniek als de culurele achtergronden en gebruiken van de locals. Sinds begin deze eeuw is Vietnam een van de sterkst groeiende enomieen in Azie, wat er mede toe heeft geleid dat het land in 2007 toetrad tot de Wereldhandelsorganisatie.  (WTO)

Ondanks de groeiende economie, leven met name op het platteland nog veel Vietnamezen onder de armoedegrens. Als vakantiebestemming blijft Vietnam voor elk soort bezoeker een aantrekkelijk land doordat het naast een van de snelst groeiende econmieen, ook nog steeds een van de meest voordelige landen is om te bezoeken.

TOP 5 REISAANBIEDERS VIETNAM

KRAS
KONING AAP
SHOESTRING
BAOBAB
RIKSJA TRAVEL
Vliegtickets Azië

Hoogtepunten Vietnam

Bezoek Ho Chi Mihn (Saigon)

Ho Chi Mihn is een fascinerende metropool waar dag en nacht wat te beleven valt. Zelfs mensen die gewend zijn aan een druk straatbeeld, zullen de eerste uren na aankomst in deze chaotisch stad best even onder de indruk zijn. Gelukkig is de infrastructuur van de stad optimaal, waardoor de verschillende toeristische trekpleisters in en om de stad toch relatief snel en eenvoudig te bereiken zijn.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Notre Dame Kathedraal, een Twin Toren met een prachtig uitzicht over de stad. Struin rond op de talloze kleine marktjes of breng een bezoek aan het oorlogsmuseum. Vergeet niet om je dag af te sluiten met een indrukwekkend uitzicht vanaf een van de vele rooftopbars die Hoi Chi Mihn rijk is.

De rivier De Mekong

Geen behoefte aan het drukke stadsleven van Ho Chi Mihn? Reis dan na aankomst door naar het gebied waar de met mystiek omringde Mekong doorheen strroomt. Boek een homestay bij een van de locals en ontdek het indrukwekkende en best relaxte leven rond van de locals die aan de oevers van de Mekong wonen.

De Mekong Delta is een pachtig natuurgebied waar je de meest uiteenopende flora en fauna kunt ontdekken. Drijvende markten en zelfs complete dorpen kom je over de hele lengte van het Vietnamese deel van de Mekong tegen.  Een bezoek aan de rijstvelden of bekende viskwekerijen mag tijdens je verblijf of bezoek niet ontbreken. De Mekong is een van die locaties ter wereld die je simpelweg eenmaal in je leven gewoon gezien moet hebben! Geen beter moment om dit tijdens je rondreis door Vietnam op de agenda te zetten!

Vietnam reisinformatie

  • Hoofdstad – Hanoi
  • Aantal inwoners -91 miljoen
  • Grenslanden – Laos, China en Cambodja
  • Visum on Arrival – Nee
  • Valuta -Vietnamese dong
  • Taal -Vietnamees
  • Godsdienst -Boeddhisme
  • Beste periode – November t/m maart
  • Tijdsverschil -5 of 6 uur later (Afhankelijk van zomer- of wintertijd)
  • Actueel reisadviesBekijk hier het reisadvies van de overheid

TOP 5 REISAANBIEDERS VIETNAM

KRAS
KONING AAP
SHOESTRING
BAOBAB
RIKSJA TRAVEL
Vliegtickets Azië