VOORDELIGE VAKANTIE TURKIJE

Mede door het heerlijke klimaat, de lage prijzen en de vrijwel onuitputtelijke mogelijkheden om jezelf te vermaken, is Turkije al jaren een zeer populaire vakantiebestemming. Naast de bekende badplaatsen Antalya,  Belek en Semer, heeft het land ook op cultureel gebied enorm veel te bieden.

Door de rijke en onstuimige geschiedenis van Turkije vindt men door heel Turkije heen indrukwekkende monumenten en ruïnes en imposante bouwwerken. Wie een rondreis door Turkije maakt, reist door prachtige steden, indrukwekkende landschappen en zal verschillende bevolkingsgroepen ontmoeten. Op zoek naar een bestemming voor je zon-, cultuur-, of actieve vakantie, dan heeft Turkije alles dat je jezelf wensen kunt!

TOP 5 REISAANBIEDERS TURKIJE

Vliegtickets Azië

HOOGTEPUNTEN TURKIJE

Het strand van Antalya.

Antalya is zonder twijfel de meest bekende en populairste badplaats van Turkije. Vierentwintig uur per dag is er voor zowel de actieve als passieve bezoeker wat te beleven. De meeste bezoekers kiezen ervoor om te relaxen aan het uitgestrekte strand van Antalya. Altijd in de buurt van gezellige barretjes en eettentjes, waar men tegen redelijke prijzen uitstekende maaltijden voorgeschoteld krijgt.

Wie geen behoefte heeft om de hele dag op het strand te liggen, struint door de gezellige straatjes van Antalya, bezoekt de verschillende musea of trekt er met een gehuurde motor of scooter op uit om de rustieke omgeving te verkennen. Antalya biedt iedereen de mogelijkheid zich te vermaken, of je nu alleen, met een groep of met het hele gezin op vakantie gaat!

Bezoek het Açkar-gebergte

In het oosten van Turkije vind men het indrukwekkende Açkar-gebergte waar vooral de echte natuurliefhebber aan zijn of haar trekken zal komen.  Er zijn tientallen wandeltochten waaruit men kan kiezen om deze prachtige omgeving te verkennen.  Bewonder de hoge sneeuwtoppen van de Pontische Alpen en geniet van het uitzicht op de dalen waar de locals bezig zijn met hun dagelijkse beslommeringen.

Iets meer actief zijn is ook mogelijk. Naast de vele wandel- en fietsroutes kan men in de omgeving ook raften en kanoën. Het Açkar-gebergte is wellicht niet een van de meest bekende bestemming, waardoor je gegarandeerd vrijwel geen andere toeristen zult tegenkomen.

Turkije reisinformatie

  • Hoofdstad -Ankara
  • Aantal inwoners – 78 miljoen
  • GrenslandenGeorgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak
  • Visum on Arrival – Nee
  • ValutaTurkse lira
  • Taal – Turks
  • Godsdienst – Islam
  • Beste periode – Mei tot juli en de maand oktober
  • Tijdsverschil -1 of 2 uur later (Afhankelijk van zomer- of wintertijd)
  • Actueel reisadviesBekijk hier het reisadvies van de overheid

TOP 5 REISAANBIEDERS TURKIJE

Vliegtickets Azië