VOORDELIGE VAKANTIE SRI LANKA

Sri Lanka wordt door velen beschreven als de meest veelzijdige vakantiebestemming in Azië. Voor elke vakantieganger heeft het land iets moois in petto! Surfliefhebbers zoeken het aan de oostkust van Sri Lanka en natuurliefhebbers kunnen terecht in een van de natuurparken of een bezoek brengen aan bekende gebergten zoals Sigiriya of Adams Peak.

Zonaanbidders kunnen terecht in badplaatsen als Unawatuna of Mirissa.  Sri Lanka is voordelig, boeiend en aantrekkelijk voor zowel backpackers als zonaanbidders.  Een land dat zich uitstekend leent voor een gevarieerde rondreis, waar je echt de meest prachtige landschappen en gastvrije mensen zult ontmoeten!

TOP 5 REISAANBIEDERS SRI LANKA

KRAS
KONING AAP
SHOESTRING
BAOBAB
RIKSJA TRAVEL
Vliegtickets Azië

HOOGTEPUNTEN SRI LANKA

Sigiriya

Sigiriya, door de twee kolossale sculpturen van een leeuw aan de ingang, ook wel de leeuwenberg genoemd, is absoluut een van de meest bezochte gebieden in Sri Lanka. Het ‘beklimmen’ van de berg gaat via smalle, stijle trappen, maar is voor iedereen met een beetje doorzettingsvermogen heel goed te doen. Eenmaal boven aangekomen tref je er de overblijselen van een kasteel aan dat ooit gebouwd is als start symbool voor de nieuwe hoofdstad van Sri-Lanka, al is het daar door het overlijden van de toenmalige koning, nooit van gekomen.

Unawatuna strand

Voor zon, zee en strandliefhebbers is Unawatna, in het zuiden van Sri Lanka, zonder twijfel the place to go! Naast de vele voordelige hotels en restaurants kun je jezelf op de uiteenlopende manieren vermaken. Een scooter huren en de omgeving verkennen, raften, surfen of waterskieën.

Overdag lekker actief of juist heel relax op het strand rondhangen en in de avond in de restaurantjes en barretjes genieten van heerlijk eten of een strandbarbeque. Geweldige mensen die je op allerlei manieren weten te entertainen. Unawatuna kenmerkt zich door de voordelige prijzen en de easy-going gastvrije locals die altijd in zijn voor een feestje of een geintje..

Sri Lanka reisinformatie

  • Hoofdstad – Colombo
  • Aantal inwoners -20 miljoen
  • Grenslanden -Sri Lanka is een eiland. Meest nabij gelegen landen zijn India en de Malediven
  • Visum on Arrival – Mogelijk, voorkeur voor online aanvraag. Visum 30 dagen geldig. Kan verlengd worden tot 90 of in uitzonderlijke gevallen 160 dagen.
  • Valuta -Srilankaanse roepie
  • TaalSingalees, Tamil, Engels
  • Godsdienst – Boeddhisme, cristendom, islam
  • Beste periode – November tot maart
  • Tijdsverschil – 3,5 of 4,5 uur later (Afhankelijk van zomer- of wintertijd)
  • Actueel reisadviesBekijk hier het reisadvies van de overheid

TOP 5 REISAANBIEDERS SRI LANKA

Vliegtickets Azië
KRAS
KONING AAP
SHOESTRING
BAOBAB
RIKSJA TRAVEL