Groepsrondreis

Bij een groepsrondreis, zul je samen met anderen een vooraf bepaalde rondreis maken. Vaak ga je met compleet vreemden op reis en ontdek je tijdens het reizen niet alleen de mooiste plekjes van Azië, maar maak je ook nog eens nieuwe vrienden.

Groepsreizen komen in de meest uiteenlopende vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen als onderdeel van je reis, verschillene steden bezoeken of je groepsrondreis kan in het teken staan van bijvoorbeeld cultuur of cuisine.

Individuele rondreis

Bij een individuele rondreis ga je er lekker alleen op uit. Meestal worden individuele rondreizen opgebouwd met behulp van bepaale bouwstenen. Dit zijn individuele pakketjes waarbij je steeds andere activiteiten onderneemt tijdens je rondreis. Een bouwsteenpakket kan bijvoorbeeld bestaan uit een bezoek aan een toeristische attractie, in combinatie met een verblijf bij een gastgezin.

Individuele rondreizen zijn vooral populair onder backpackers en digital nomads. Vooraf bepalen zij een route en laten deze door het reisbureau helemaal verzorgen. Zo komen ze precies op de plekken die ze willen bezoeken, zonder zich tijdens het reizen druk te hoeven maken over allerlei organisatorische rompslomp.

Cruises

Bij een cruise boek je, al dan niet in gezelschap, een reis over zee over rivier. Hierbij geldt vrijwel altijd een vooraf bepaalde route. Cruises kunnen ook als bouwsteen worden toegevoegd aan een grotere rondreis die je van plan bent te maken.

Bij het boeken van een cruise dien je er goed op te letten dat je wat ruimer met de data opgaat. Plan bijvoorbeeld je volgende bouwsten niet direct op de dag na aankomst in de haven van je cruise eindbestemming, maar twee of drie dagen later.

Familierondreis

Bij een familierondreis maak je een reis met het hele gezin. Bij het samenstellen van de rondreis zal de reisorganisatie er vooral op letten dat activiteiten onderweg en accommodaties kindvriendelijk zijn.

Een familierondreis is uitermate goed te combineren met bijvoorbeeld een cruise, een wandel- of fietsvakantie of een fly & driev rondreis.

Autorondreis

Bij een auto rondreis vertrek je vanuit Nederland met eigen vervoer en volg je een vooraf vastgestelde route. Onderweg hoef je niet te zoeken naar hotels of andere accommodatie, want dit is allemaal vooraf geregeld.

Autovakanties zijn geschikt voor alle typen reizigers. Of je nu alleen of met een groep of je gezin reist: alles is mogelijk! Wil je een autovakantie in Azië boeken, zoek dan vooral naar fly & drive vakanties, waarbij het regelen van vervoer helemaal voor je uit handen wordt genomen.

Fietsrondreis

Fietsrondreizen worden steeds populairder. In groepsverband of alleen trek je er op uit om -volgens een vooraf bepaalde route- een aantal steden te bezoeken. Je gebruikt meestal je eigen fiets en vertrekt vanuit je eigen woonplaatst.

Wil je wat verder van huis fietsen, dan zul je misschien een fiets in de landen die je wilt bezoeken willen huren. de reisorganisatie kan dit geheel voor je verzorgen, zodat je bij aankomst alleen nog maar je fiets hoeft op te halen.

Fly & Drive rondreis

Een fly & drive rondreis is vergelijkbaar met een auto rondreis, alleen gaat het dan vaak om verre bestemmingen. de huur van de auto is vaak voor je gergeeld en het grootste voordeel is dat je de auto gewoon kunt achterlaten op bijvoorbeeld het vliegveld waar je volgende vlucht begint.

Kampeer rondreis

Kampeervakanties met vrienden of familie. Vaak  binnen Europa en heel goed te doen in combinatie met een auto- of fiestvakantie. Vaak worden fietsrondreizen gecombineerd met het bezoeken van een aantal specifieke toeristische attracties en verblijft men op verschillende campgings door Europa heen.

Motor rondreis

Een rondreis op de motor wordt door velen gezien als de ultieme vorm van vrij reizen. Gaan en staan waar je maar wilt, overal ter wereld. Meestal boek je vooraf een aantal accommodaties, wordt de huur van de motor geregeld en reis je ter plekke van de ene naar de andere locatie. Onderweg bepaal je zelf welke activiteiten je onderneemt.

Single rondreis

Single rondreizen zijn gericht op mensen die geen partner hebben en toch samen op pad willen. Een uitstekend alternatief voor mensen die wel op vakantie willen, maar liever niet alleen willen reizen.

Single reizen zijn vaak compleet ingerichte reizen, waarbij je soms de hele reis met hetzelfde gezelschap maakt en soms slechts een bepaald deel met dezelfde groep doorbrengt.

Stedentrips

Bij een stedentrip bepaal je natuurlijk helemaal zelf of je deze alleen, met je gezin of in groepsverband wilt ondernemen. Vooraf selecteer je de steden die je wilt bezoeken en tjdens je rondreis leg je de reis af door gebruik te maken vanverschillende vormen van transportatie. Uiteraard is ook dat vooraf allemaal geregeld.

TOP 5 REISAANBIEDERS SINGAPORE