VOORDELIGE VAKANTIE SINGAPORE

Singapore leent zich uitstekend voor een korte stop tijdens het maken van een rondreis door Azië.  Het land is net wat groter dan de Noordoostpolder en bestaat uit slechts één stad: Singapore.  Prijzen in Singapore verschillen behoorlijk van die in omliggende landen en voor mensen met een klein budget is het daarom niet erg aantrekkelijk om hier al te lang te blijven.

Veel Aziaten bezoeken Singapore om te winkelen of tot rust te komen. Westerse toeristen zullen Singapore om dezelfde reden bezoeken, maar meestal op weg naar een andere bestemming. Toch heeft Singapore als toeristische bestemming best wel wat te bieden. Het is alleen aan te een bezoek te combineren met een reis naar het nabijgelen Indonesië of Maleisië.

TOP 5 REISAANBIEDERS SINGAPORE

Hoogtepunten Singapore

Bezoek aan Mount Faber

Mount Faber is een van de toeristische bestemmingen van Singapore. Vooral geliefd om het indrukwekkende uitzicht dat dez eplek biedt over vrijwel het complete land. Wie van plan is een bezoek te brengen aan Mount Faber, neemt natuurlijk de kabelbaan die je naar het op een na hoogste punt van Singapore brengt.

Mount Faber wordt omgeven door het besceiden regenwoud van Singapore. Het regenwoud biedt niet alleen een optisch doel, maar is tevens van belang voor het instandhouden van de natuurlijke balans van het landschap in en om heel Singapore.

Little India en Kampon Glam

Singapore is een bijna seriele stad en daar zijn de Singaporezen trots op ook! Schoon opgeruimd met forse boetes voor het op straat weggooien van papiertjes of zelfs een sigarettenpeuk.

Al dat steriele wordt ook de locals soms teveel en dan is een vlucht naar Littel India een uitstekende bestemming. In deze wijk van singapore is het chaotisch, minder steriel en draagt de geschiedenis van de wijk haar steentje bij aan de authentieke sfeer die er rond alle markten en kraampjes hangt.

Kampon Glam is de voormalige residentie van de lokale sultan, maar doet nu dienst als verzamelplaats van kraampjes en markten aar je uren rond kunt dwalen. Naast het ontvkluchten van het schone statische Singapore, is Little India voor de backpacktoerist de plaats bij uitstek om lekker en voordelig te eten en te drinken!

Singapore reisinformatie

  • Hoofdstad – Singapore (1 stad-staat)
  • Aantal inwoners – 5,5 miljoen
  • GrenslandenMaleisië,  Indonesië en Papua Niuew Guinea
  • Visum on Arrival – Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig. Maximaal verblijf is 90 dagen.
  • ValutaSingaporese dollar
  • TaalMaleisisch, Mandarijn, Tamil, en Engels
  • Godsdienst -Boeddhisme, christendom, islam, taoïsme, hindoeïsme
  • Beste periode – Februari tot oktober
  • Tijdsverschil -6 of 7 uur later 9afhankelijk van zomer- en wintertijd)
  • Actueel reisadviesBekijk hier het reisadvies van de overheid

TOP 5 REISAANBIEDERS SINGAPORE