VOORDELIGE VAKANTIE INDONESIË

Vulkanische eilanden, prachtige flora en fauna, eilanden omringd met glashelder water dat zachtjes aankabbelt tegen de schone witte stranden. Een waar paradijs op aarde!

Niet voor niets reizen jaarlijks duizenden Nederlanders richting dit prachtige land. Zij verblijven doorgaans op de twee meest bekende eilanden Bali en Lombok. Toch is ook de rest van Indonesië absoluut de moeite waard en is – op een enkel gebied na – deze prachtige archipel een langdurige rondreis waard.

TOP 5 REISAANBIEDERS INDONESIE

KRAS
KONING AAP
SHOESTRING
BAOBAB
RIKSJA TRAVEL
Vliegtickets Azië

HOOGTEPUNTEN INDONESIË

Vulkanische trektocht Java en Lombok

Een bezoek aan een van de vele actieve en inactieve vulkanen die Indonesië rijk is, mag niet ontbreken tijdens je rondreis door deze archipel. Voor vrijwel elke trektochten langs, over of door vulkanisch gebied is een gids verplicht of (als dit niet het geval is) zeker aan te raden.

Mount Rinjahi op Lombok

Een bezoek aan deze vulkaan is voor de echte die-hards. De tocht naar de top van de vulkaan duurt gemiddeld 6-7 uur en loopt door regenwoud en rotsachtig terrein. Voor deze tocht trek je bij voorkeur minstens drie dagen en twee nachten uit.

De Bromo vulkaan op Java

Een bezoek aan deze vulkaan kost je aanzienlijk minder tijd en is ook een stuk eenvoudiger te doen. Per auto wordt je naar de voet van de vulkaan gebracht, vanwaar je via een trap in 20 minuten de top van de volkaan bereikt en kunt genieten van het adembenemende uitzicht. Vroege vogels worden extra beloond bij het aanschouwen van een oranje gloed aan de horizon.

Varanen spotten op Komodo

Een bezoek aan het Komodo National Park biedt je de mogelijkheid een van de grootste varaansoorten ter wereld te spotten.  Naast wandelingen door dit prachtige natuurpark waar je zeker de Komodovaranen zult zien, is het eiland uitermate geschikt voor duik, zon en strandvakanties.

Komodo varaan

Indonesië reisinformatie

  • Hoofdstad – Jakarta
  • Aantal inwoners – 257,6 miljoen
  • Grenslanden – Papua Nieuw Guinea en Singapore
  • Visum on Arrival – Ja, voor 30 dagen. eenmalig verlengen is mogelijk met 30 extra dagen.
  • ValutaIndonesische roepia
  • TaalBahasa Indonesia
  • Godsdienst Islam, christendom, hindoeïsme en boeddhisme.
  • Beste periode – Mei t/m augustus
  • Tijdsverschil – 5 tot 7 uur (afhankelijk van locatie in Indonesië en zomer-of wintertijd) Specifieke informatie vindt u hier.
  • Actueel reisadviesBekijk hier het reisadvies van de overheid

TOP 5 REISAANBIEDERS INDONESIE

Vliegtickets Azië
KRAS
KONING AAP
SHOESTRING
BAOBAB
RIKSJA TRAVEL