VOORDELIGE VAKANTIE CYPRUS

Cyprus is al jaren een van de meest popUlaire bestemmingen voor relaxvakanties in het Middellandse Zee-gebied. De kracht van dit relatief kleine eiland is de rustieke omgeving, gecombineerd met alle mogelijkheden die je als bezoeker maar kunt wensen.  Vriendelijke en gastvrije locals helpen je graag de mooiste plekjes te ontdekken en prijzen zijn relatief laag. Voldoende redenen om Cyprus te kiezen als vakantiebestemming of onderdeel van je rondreis door Azie

TOP 5 REISAANBIEDERS CYPRUS

Vliegtickets Azië

HOOGTEPUNTEN CYPRUS

Graven der koningen

De naam is ietswat misleidend, aangezien er in de tomben nooit echte koningen zijn begraven. De naam komt vooral door de indrukwekkende omvang van het complex. Het complex bevindt zich in een woestijnachtig landschap waar het enige geluid, het kolven van het water op de rotsen is. Een buitengewoon prachtige en indrukwekkende plek!

De Graven der Koningen is, net als veel andere toeristische trekpleisters in Cyprus onderdeel van het UNESCO wereld erfgoed. Het complex bevat een reeks goed bewaarde ondergrondse graven en kamers. Deze werden door de inwoners van Nea Pafos gebruikt tijdens de Hellenistische en Romeinse perioden, vanaf de 3e eeuw voor Christus tot de 3e eeuw. Een prachtige locatie om, in een serene omgeving, je een paar eeuwen terug in de tijd te wanen.

Bezoek aan Kyrenia (tegenwoordig Girna)

De havenplaats Girna, heette tot  1974 Kyrenia en is gelegen in het hoge noorden van Cyprus en wordt door de locals wel de mooiste stad van het land genoemd. Sinds 1993 behoort Kyrenia tot het Turkse gedeelte van Cyprus. Voor deze tijd waren de meeste inwoners van jet eiland van Griekse komaf, tegenwoordig wordt het eiland vooral bevolkt door Turkse Cyprioten.

Vanaf het beroemde Kyrenia Castle heeft men een prachtig uitzicht over dit stadje, dat zich kenmerkt door de typisch Ottomaande architectuur van de meeste huizen. Met talloze kleine cafeetjes rondom de haven en een prachtige omgeving is Girna een trekpleister voor bezoekers die in alle rust willen genieten van het cultureel erfgoed van Cyprus. Vanuit Girna worden dagelijkse verschilende excursies georganiseerd die je langs de  belangrijkste UNESCO locaties brengt. Liever de bergen in kan ook: rondom Girna bevinden zich prachtige bergen die een indrukwekkend uitzicht bieden op de stad, de zee en de omgeving.

Cyprus reisinformatie

  • Hoofdstad – Nicosia
  • Aantal inwoners – 1,1 miljoen
  • Grenslanden – Cyprus is een eiland. Meest nabijgelegen landen zijn: Griekenland, Turkije, Libanon, Israël en Syrië
  • Visum on Arrival – Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig
  • ValutaEuro & Cypriotisch pond
  • Taal – Grieks & Turks
  • Godsdienst – Grieks-Orthodox – Islam
  • Beste periode – Februari to november
  • Tijdsverschil – 1 uur later
  • Actueel reisadviesBekijk hier het reisadvies van de overheid

TOP 5 REISAANBIEDERS CYPRUS

Vliegtickets Azië