VOORDELIGE VAKANTIE CAMBODJA

Bewonder het rijke culturele erfgoed dat Cambodja rijk is, waaronder het uitgestrekte Ankor Wat met honderden authentieke tempels. Maak kennis met de enorme gastvrije lokale bevolking en hun soms zeer bijzondere tradities. Wegdromen bij de adenbenemende zonsondergang of tegen absolute budgetprijzende heerlijk eten, drinken en feesten tot je er bij neervalt. Het zijn de voornaamste redenen van de ruim 6 miljoen toeristen die Cambodja jaarlijks mag verwelkomen!

De rode Khmer heeft in de jaren ’70 een ware slachting onder de lokale bevolking aangericht. Ondanks dat door het toenemende toerisme langzaam de situtie in Cambodja verbetert, behoort het land nog steeds tot een van de armste landen in Azië. Daar zul je als bezoeker soms abrupt mee geconfroneerd worden, maar mag je zeker niet beletten een bezoek te brengen aan dit fascinerende land.

TOP 5 AANBIEDERS CAMBODJA REIZEN

Vliegtickets Azië
KRAS
KONING AAP
SHOESTRING
BAOBAB
VANVERRE

HOOGTEPUNTEN CAMBODJA

Ankor Wat

Het grootste en oudste tempelcomplex ter wereld en tevens de grootste toeristische trekpleister van Cambodja. Honderden tempels op een paar vierkante kilomter waarvan de meeste in verrassend goede staat verkeren. Genieten van de rustieke omgeving van het tempelcomplex kun je het best doen door een scooter of fiest te huren en om de omgeving van het complex te bekijken. Voor toegang tot Ankor Wat zijn drie verschillende soorten toegangsbewijzen beschikbaar: 1, 3 en 5 dagen. Naast Ankor wat bezoeken veel toeristen de Killing Fields en de S21 gevangenis waar tijdens het Pol Pot regime duizenden Cambodianen werden omgebracht.

Ankor Wat

Siem Reap

Wie Ankor Wat bezoekt, zal niet om Siem Reap heenkunnen. Dit kleine plaatsje is in korte tijd uitgegroeid to een waar backpackersparadijs, waar men tot diep in de nacht kan feesten. Op niet meer dan 1 vierkante kilometer vind je er disco’s, bars, restaurants en tientalle eetstalletjes.

Verder kun je bij een tiental massagesalons binnenstappen voor een relax-massage met of zonder happy ending! Siem Reap mag het Aziatische Costa Brava wordne genoemd en niet verwonderlijk dat tienduizende backbakctoeristen dit plaatjes jaarlijks een bezoek brengen.

Pub street Siem Reap Cambodja

Shanoukville

Absoluut ’the place to be’ voor strandgangers en zonaanbidders. Het kustplaatje biedt een scala aan activteiten, tientallen restaurantjes, barretjes en discotheken.

Cambodja reisinformatie

  • Hoofdstad – Phnom Pehn
  • Aantal inwoners – 16 miljoen
  • Grenslanden – Thailand, Vietnam Laos
  • Visum on Arrival – Ja, maximaal 30 dagen, eenmalige verlenging mogelijk vanuit Cambodja.
  • Valuta – Cambodiaanse Real en Amerikaanse dollar
  • Taal – Khmer
  • Godsdienst – Boeddhisme
  • Beste periode – November – februari
  • Tijdsverschil – 5 of 6 jaar uur (afhankelijk van zomer- wintertijd)
  • Actueel reisadviesBekijk hier het reisadvies van de overheid

TOP 5 AANBIEDERS CAMBODJA REIZEN

Vliegtickets Azië
KRAS
KONING AAP
SHOESTRING
BAOBAB
VANVERRE